tisdag, november 28, 2006

Ljus i mörkret

Något som jag verkligen saknar från Sverige nu när det blir mörkare och mörkare är alla små lyktor och lampor som vi har hemma.Så jag sitter och tittadar å drömmer lite om alla snygga lampor på internet. Detta är vad jag har hittat i kväll =)


De flesta har väll redan sett det mesta från MENU men jag hade missat dessa godbitar. Troligtvis eftersom jag mest brukar leta igenom Vardagsrum och kök när jag är inne på deras siteoch tittar =)

Organic heter i alla fall dessa snygga oljelampor som är avsedda för utomhusbruk men antar att det går att använda dem inne också =) De finns även som värmeljushållare men jag föredrar oljelamp modellen.






På utomhusavdelningen hittade jag också dessa "bollar" i frostat glas som är värmeljushållare. Tror att de kan ge ett riktigt mysigt sken i vardagsrummet.







När jag gick in på Wellnessavdelningen hittade jag dessa glasbollsoljelampor som jag sett tidigare i en butik utan att veta att de var från MENU. De handblåsta bollarna har en silverbeläggning på insidan vilket gör dem otrolig vackra.


Skeppslampor är snygga i alla dess former och hos Formodesign hittade jag denna moderna variant från Stelton, tyvärr kostar den ca 3000 kr.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, den sista är ju en klar favorit. Löjligt dyr tyvärr.

JULIEK sa...

Å som du vet er jag ju jætteglad i Menu. Har så lyst på några sånne lysbollar, dom er fina å legge i snøen om vinteren.

Anonym sa...

*Såg glasbollsoljelamporna och föll ihop och dog av förtjusning* HUR vackra som helst! Om jag hade en sån skulle jag nog sitta ihopkrypen i min soffa med den i handen och bara titta å titta... Ny etta på önskelistan till i jul!